Lisa in Luik

Emigreren naar België

Met kinderen in Luik 1 oktober 2007

Je hebt kinderen en je gaat naar Luik. Wat kan je dan allemaal doen? Ik weet ’t ook nog niet zo goed : ) Twee tips, hopelijk in de toekomst meer! (heb je een tip voor míj, laat dan even een bericht achter)

Je kunt visjes kijken in het Aquarium-Museum. Er is meer te zien dan vissen alleen. Je hebt in het museum opgezette beesten, dode insecten, skeletten van de meest uiteenlopende dieren. Kijk maar op de site, daar vind je ook het adres.

In plaats van visjes kijken, kun je zelf óók een duik nemen. In het zwembad.

 

6 Responses to “Met kinderen in Luik”

 1. yoni Says:

  hallo ik ben yoni

 2. angela bakker Says:

  Hoi, wij hebben plannen richting Luik! Ik ben benieuwd of je al wat meer tips hebt voor kids in Luik want ik heb er één van één, één van drie en één van vier!!!! groetjes Angela

 3. Kees Says:

  Wat ook voor kinderen de moeite waard is, is de kristalfabriek Val Saint Lambert (www.val-saint-lambert.com).

  Leuke eettent is ook Atahualpa (Latijns-Amerikaans, vaak met levende muziek)

 4. Marinus Says:

  Ik woon zelf al 8 jaar in Luik. En het bevalt me prima. Ja het is een grote stad en zoals in elke grote stad zijn er grotere en kleinere problemen. Maar ik zie vooral de algehele tendens dat er hard wordt gewerkt om onder het imago van daar-rijd-ik-snel-doorheen-naar-Frankrijk-stad uit te komen. Het vernieuwde Plâce Saint-Lambert, het nieuwe station Guillemins, voorbeelden van een oude stad die nieuwe allure krijgt.

  Met mijn kinderen ga ik graag naar de grote speeltuin/ sportvelden in Cointe, hondenvrij. Lekker op een bankje zitten kijken hoe je kinderen zich afpeigeren. Neem de fietsjes mee!

  In de binnenstad is een lekkere Bretonse ‘crêperie’ Ty Breizh (pannenkoeken).

  Poppentheater Tchantchès, ja, wel in het Frans, dat spreekt men hier namelijk. (www.tchantches.be). Het hangt ook van de periode af waarin je in Luik iets wilt doen.
  Dat poppenfiguurtje is ook prominent aanwezig op 15 augustus.

  De grote ‘Foire’ (Kermis) in Oktober is natuurlijk leuk voor kinderen, of kom de sfeer proeven tijdens la Nocturne des Coteaux de la Citadelle. Dan is ’s avonds namelijk de binnenstad met kaarsjes versierd. Eerste zaterdag van Oktober.

 5. bff Says:

  dankje voor je tips

 6. Femke van der Vorst Says:

  Dag Nederlandse ouders,

  wat fijn dat mijn zoektocht “Nederlanders in Luik” deze site opleverde! Indien er ouders zijn die hun kinderen graag laten omgaan met andere Nederlandstalige kinderen om het taalniveau wat op te schroeven, dan houd ik me aanbevolen. Onze kinderen (5 en 3 jaar) gaan in het Frans naar school, maar thuis wordt er Nederlands (ik; de moeder) en Frans (vader) gesproken.

  Ik hoor graag van jullie!
  Groeten,

  Femke van der Vorst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s