Lisa in Luik

Emigreren naar België

Zomer! 29 juni 2010

Helemaal niet naar dat de moeder van de vrouw van Bens beste vriend in een groot huis met een zwembad woont. En dat die moeder er niet was en dat wij er het weekend konden doorbrengen. Vlak bij Malmedy in het zuiden van Belgie is waar we een soort minivakantie hadden. Het huis is groot, maar ik vind het toch een Hobbit-huis. Lage plafonds, veel hout en bruin en snuisterijen overal. En alles op maat gemaakt voor mensen van 1 meter 50. Ook van buiten is het echt een huis waar Frodo en Bilbo zich thuis zouden voelen.

Evy en Mara konden hun geluk niet op.

’s Avonds moest en zou Benjamin een jambonneau eten. Van internet gevist: “Jambonneau is een varkenshammetje van puur varkensvlees met uitzonderlijke smaak en zachtjes voorgekookt in eigen jus en op traditionele, Ardense wijze gerookt.” Dus gingen we uit eten in Malmedy om zo’n Jambonneau te bestellen. VarkenshammeTJE? Het is alsof er een half varken op je bord ligt. Voor EN na:

Zondagmiddag gingen we weer naar Luik. Bij ons in de wijk was het feest: St. Leonard en Couleurs. Een multiculti festijn, waar je Afrikaanse hapjes kan eten en Braziliaanse cocktails kan drinken. Kleinschalig, maar een goede sfeer. Er liepen heel wat aparte types rond. Artistiek en alternatief, zeg maar. En waarom moeten die toch altijd op blote voeten lopen (en dansen)? Iets met contact met moeder Aarde ofzo?

En toen was het concert van Carton (Ben is ‘fan’). Dit is ‘m dus. Een man alleen (ook redelijk alternatief, maar hij had onder z’n gescheurde broek + slobberige pyjamabroek tenminste nog sokken aan). Hij was helemaal niet slecht!

Toen gingen we weer naar huis. Gewoon op onze schoenen.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s