Lisa in Luik

Emigreren naar België

Onderscheiding 25 juni 2010

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 1:42 am
Tags: , ,

Studeren is niet meer zoals in ‘mijn tijd’. Nu gebeurt er heel veel via internet. Zo ook bij mijn opleiding aan de hogeschool. Je kunt alle roosters, taken, e-mails enzovoort controlen op ‘Smartschool’. Dat is een speciale site van je school waar je dus terecht kunt voor alle mogelijke informatie die je nodig hebt. Voor de uitslag van mijn examens werd ik niet gebeld ofzo, nee, ik kon na 22.00 uur op Smartschool kijken wat het resultaat was. Dus daar zat ik dan, achter m’n cherryrode laptop. “Klik hier om uw rapport te downloaden”. Een spannend moment! Ik had vannacht zelfs gedroomd over school en cijfers en diploma’s. Ik klikte om mijn rapport te zien en daar stond voor 1 vak: ’43 op 60′. Voor het andere vak ‘41,5 op 60’. Meer informatie kreeg ik niet! Er stond geen ‘geslaagd’ of ‘voldoende’ of ‘gebuisd’ of ‘loser’. Ik heb direct een mailtje naar mijn leerkracht Veerle gestuurd om te vragen of 43 goed was of niet. Haar antwoord kwam al snel: “Dit is zeker goed. 42/60 is onderscheiding, dus die heb je gehaald!” Dat klonk positief, maar wat is in hemelsnaam ‘onderscheiding’? Dat heb ik weer moeten googelen (waar zouden we tegenwoordig toch zijn zonder Google?!). Zodoende kwam ik op Wikipedia terecht. Daar las ik weer dit: “De Latijnse term “cum laude” wordt alleen nog aan sommige universiteiten gehanteerd. Meestal wordt het “met onderscheiding” genoemd, zeker aan de hogescholen.”

Beste lezers, de conclusie van vandaag: het ene vak heb ik gehaald, voor het andere vak ben ik ‘cum laude’ ‘geslaagd’! 🙂

Advertenties
 

9 Responses to “Onderscheiding”

 1. hilda Says:

  Cum Laude…., dan denk ik toch gelijk aan een superstudent! Dat ben je dus 🙂 Van harte gefeliciteerd!!! Nu genieten van de vakantie net als alle andere studenten?
  xxx

 2. karline Says:

  Congrats!

 3. JP Says:

  Proficiat Lisa! ;o)

 4. Anoniem Says:

  hartelijk gefeliciteerd en ben je nu afgestudeerd of nog 2 jaar te gaan?

 5. Anoniem Says:

  Bij ons op school worden de leerlingen van het laatste jaar die niet geslaagd zijn opgebeld. Men zegt wel niet wanneer. Die zitten dan anderhalve dag bij hun telefoon te bibberen.
  Nog niemand die aan Smartschool gedacht heeft.

 6. Anoniem Says:

  Anoniem = Martin 🙂

 7. Elsbeth Says:

  wow! gefeliciteerd!! Je bent een talent!
  xx

 8. lisainluik Says:

  Dankjulliewel allemaal!

 9. Emily May Says:

  Stuudje 🙂
  (zouden ze dat kennen in Vlaandrenland?)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s