Lisa in Luik

Emigreren naar België

Operatie kat 1 juni 2010

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 11:32 pm
Tags: , , ,

Op het moment besteed ik elke vrije minuut aan de serie ‘Dexter’. Ik heb een geweldige site gevonden, een of andere vage Arabische website, waar je alle ‘seasons’ en ‘episodes’ kan bekijken, zonder dat je iets hoeft te downloaden. Wie niet weet waar de televisieserie Dexter over gaat: een sympathieke forensisch specialist (gespecialiseerd in bloed) leeft een dubbelleven. Als ‘goed burger’, maar ook als ‘serial killer’ (maar: hij vermoordt alleen mensen die ‘slecht’ zijn). Heerlijke serie!

Toen vanmiddag Catherine bij ons thuis kwam om de poezen te steriliseren, was het een beetje alsof Dexter binnenkwam. Catherine was gewapend met een dokterstas met daarin allerlei scharen, spuiten en messen. Het was de hoogste tijd om Tony en Carmella van hun vrouwelijkheid te ontdoen, zodat we geen kittens meer zullen hebben (hoe schattig ze ook zijn, maar weet je hoeveel kattenbakken ik dagelijks aan het verschonen ben?!).

Nou ben ik dus echt een stadse muts.  Benjamin daarentegen is een echt plattelandsmens. Hij groeide op omringd door rust en groene velden. Bijna al zijn vrienden hebben biologie gestudeerd en zijn heerlijk nuchter. Een mens is een mens, een dier is een dier. Een varken is er om op te vreten. Net als een koe. Ik als stadse trien ben niet veel gewend. Vlees was nooit een dier, groente koop je in de supermarkt, enzovoort. Dat een dierenarts bij mij thuis, in MIJN keuken, mijn katten zou komen steriliseren: dat vond ik toch wel bijzonder. Uiteraard een fotomoment! Maar omdat ik zo’n stadse miep ben, ben ik weggelopen toen Catherine daadwerkelijk de katten opensneed. Dat was toch een beetje TE.

Catherine kwam binnen en zette alle benodigde spullen klaar op ons kookeiland. Voila!

Carmella werd door Catherine gegrepen, kreeg een spuit in haar bil (overbodig te zeggen dat dit ze dit niet zeer waardeerde), ze begon te wankelen en over te geven (“Heeeeeel normaal!”) en werd vervolgens op ons keukeneiland neergelegd en vastgebonden met ordinair touw. Ze was onder zeil, maar om de een of andere reden houden katten hierbij hun ogen open. Bizar. Vervolgens werd haar buik netjes geschoren.

Een paar groene chirurgische lakens op haar buik, klemmetjes geplaatst en toen… ben ik weggelopen. De rest hoefde ik niet zo nodig te zien (held…).

Hierna was Tony nog aan de beurt. Mijn arme poezen zijn nu twee zielige hoopjes ellende en ik voel me schuldig. Maar dat is natuurlijk de stadse miep in mij. Zoals onze buurman Antoine (bioloog/wetenschapper in hart en nieren) zegt: “Het zijn DIEREN!” Verschil moet er wezen…?

Advertenties
 

3 Responses to “Operatie kat”

  1. karline Says:

    o nee hoor…ook niks voor mij…mn maag draait al bij DEZE foto’s!!

  2. Een stier Says:

    Fijn dat je dit even met ons wilde delen….

  3. lisainluik Says:

    Geen dank, Stier! 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s