Lisa in Luik

Emigreren naar België

Ervaar Luik met de citywalk-checklist! 11 februari 2010

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 10:46 pm
Tags: , , ,

Wéér sneeuw! En ik was zo blij dat alles eindelijk weg was. Ik vind het maar niks om met dit weer in de auto te stappen en op de fiets met gladde wegen door Luik is absoluut out of the question. Vandaag dus alles lopend gedaan. Ik had een date met een ex-collegaatje van Berlitz, de Australische Rose. Lekker bij Pain au Quotidien een broodje gegeten met als toetje die superfantastische chocoladetaart die ze daar hebben (een aanrader: gateau au chocolat van Pain au Quotidien)

Daarna zijn we een beetje door het centrum gaan lopen. En niet ík, maar Rose zei: “Vervelend die sneeuw, je ziet niet of er hondenpoep ligt.” Soms zie je toch een soort diarree-drol verweven met de sneeuw en kun je er netjes omheen lopen, maar soms zitten ze listig verstopt onder een laagje wit.

Tijdens onze wandeling kwamen we allerlei typische Luik-dingen tegen. En zo kwamen we op het idee een Luik-citywalk-checklist samen te stellen. Zo zag-ie er vandaag voor ons uit:

– Hondendrol (meer dan één) – check

– Kots (in dit geval met stukjes wortel) – check

– Een gillende vrouw die niet goed bij haar hoofd was en beter in een psychiatrische inrichting kan worden opgenomen – check

– Een stel dat onder invloed was van het een of ander en ruzie maakte – check

– Een straatmuzikant die z’n best doet (maar het lijkt nergens naar) – check

– Een bedelende dakloze (meer dan één) – check

Rose en ik denken dat dit best een hit kan worden. Je stelt een officiële Luik-citywalk-checklist op, legt die neer bij de VVV en geeft die aan elke toerist die binnenkomt mee. Wat ze tegenkomen, moeten ze aanvinken. En als alles is aangevinkt, kunnen ze zeggen dat ze het ware Luik hebben ervaren!

 

11 Responses to “Ervaar Luik met de citywalk-checklist!”

 1. Hilda Says:

  Hahaha, een gat in de markt! Geef er gelijk een pakketje vlaggetjes bij voor op de drollen, kunnen ze iets van zichzelf achterlaten voor de volgende bezoekers 😉

 2. Schrijfbureau Says:

  Stukjes wortel zie je inderdaad vaak in plakken of plassen. Wat suggereert dat zo iemand in elk geval gezond heeft gegeten.

  Als je toch met Farmville bezig bent, maak het boek dan meteen even af… Als we volgende week in Luik zijn, kunnen we je helpen aanvullen, ha. Mogen we nog komen of ben je zelf niet thuis?
  x

 3. Schrijfbureau Says:

  (‘listig’…
  mooi woord).

 4. karline Says:

  Herkenbaar!

  Haha, wanneer ga je verhuizen ;-)??

 5. karline Says:

  weet jij trouwens een goede tandarts hier in Luik? ben een poos geleden naar een tandarts bij mij op de straat geweest, maar dat was niks (verouderd; moest voor alles een andere/nieuwe afspraak maken, lange wachttijd, etc etc)/ merci alvast!

 6. Etienne Says:

  mijn tandarts is een vriend en is heel goed(probeert altijd eerst natuurlijke oplossingen, neemt de tijd ….)Als je interesse hebt ,contacteer me

 7. Emily May Says:

  gek wijf met krulhaar op fiets…. check!

 8. Franca Says:

  Briljant plan! Een soort lulkoekbingo (als je dat tenminste kent): druk alle bezienswaardigen af op een kaart en laat ze er elke keer een doorkrassen als ze die gezien hebben. Een volle kaart levert natuurlijk een prijsje op. Snel registreren je idee!

 9. karline Says:

  @ Etienne: zou je me aub zijn gegevens (tel, adres) kunnen doormailen (karlinevonk@hotmail.com)? Merci

 10. lisainluik Says:

  Ha, ja, dat had ik al eens gezien, die ‘safari’ in Charleroi! Grappig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s