Lisa in Luik

Emigreren naar België

Help! Ik ben de weg kwijt! 19 januari 2010

Een half jaar geleden gaf Benjamin mij het beste cadeau ooit: een TomTom. Ik verdwaal namelijk altijd & overal. Moet ik naar A, dan beland ik in B. Ga ik in een winkelstraat een winkel uit, dan loop ik standaard de verkeerde kant op. Hoe makkelijk de weg ook is: ik verdwaal. En nu is het onwaarschijnlijke gebeurd: ik ben m’n TomTom al twee weken KWIJT! De ironie ontgaat mij niet: ik kan mijn TomTom niet vinden. Het hele huis heb ik overhoop gehaald. Elke tas die ik het afgelopen half jaar heb gebruikt, doorgespit. Teruggedacht aan de laatste keer dat ik ‘m heb gebruikt. Niks, noppes, nada. Het ding is verdwenen.

En ik heb ‘m nu net zo hard nodig. Ik neem tegenwoordig elke dag de auto om naar m’n nieuwe werk in Maastricht te gaan. Die route ken ik inmiddels, maar de kinderen ophalen in Luik… Het is ongelooflijk, maar waar: ik kan nooit in één keer de school vinden. Ik vind Luik zo ingewikkeld! Vooral langs de Maas. Je kan rechtdoor, linksaf, bovendoor, overlangs en voor ik het weet dwaal ik door Outremeuse en eindig ik ineens weer in het centrum om een kwartier lang in een file te staan en vraag ik mezelf verwonderd af wat er mis is met mij. Vandaag had ik van de ANWB-site een route geprint. Moet lukken, denk je. Het ging goed, tot de laatste vijf minuten. Ik miste een straat en ineens was ik weer ergens waar ik het niet kende. En stond ik weer eens langs de stoep om iemand te vragen waar de huppeldepup-straat was. Ik word er zo moedeloos van…

Het is heel simpel. Ik móet een nieuwe TomTom hebben. Het is voor mij een pure basisbehoefte, een kwestie van overleven in Luik. Mijn vraag: heb jij toevallig een gps-systeem liggen en wil je die aan mij verkopen? Of ken jij iemand die zijn gps niet nodig heeft? Bel diegene op! Nu! 

Je hebt geen idee hoe gelukkig je mij hiermee zou maken.

Advertenties
 

5 Responses to “Help! Ik ben de weg kwijt!”

 1. karline Says:

  haha, ik ken het…kan ook niet zonder TomTom in Luik!
  Ga je tegenwoordig met de auto naar je werk? Beter dan ov zeker, he?

 2. hilda Says:

  Gaat dat straks in Nederland wel lukken dan….. 😉
  xx

 3. Kijkluis Says:

  Ooit ergens gelezen: een gps (in België zegt niemand TomTom 🙂 is een mijlpaal in de bevrijding van de vrouw.
  Veel vrouwen durfden vroeger niet al te ver rijden wegens snel de weg kwijt; maar nu kunnen ze gewoon in de wagen stappen en bereiken ze toch hun bestemming.

  • Frank Says:

   Lisa, ik begrijp je helemaal. Ik zou mijn eigen onvermogen om me te oriënteren niet beter kunnen verwoorden. En wat Kijkluis zegt klopt: je zegt hier GPS (wat het ook is natuurlijk; als je immers TomTom zegt kan je ook wel spreken van een Kodac, een Bic, een Polaroid, enz…).
   Heb je al op eBay of kapaza gekeken voor een 2de hands GPS? Succes!

 4. lisainluik Says:

  Ik ben gered! Mijn moeder las m’n blog en heeft me er eentje cadeau gegeven! Die andere is nog altijd zoek…

  DANKJEWEL MA!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s