Lisa in Luik

Emigreren naar België

Slecht versus goed 8 november 2009

Gisteren was het weer hopeloos en heb ik de kinderen een film laten kijken die we via de digitale televisie van Belgacom konden huren. ‘Niko en de vliegende brigade’, een verhaal over een rendiertje dat net als zijn vader, die vliegt voor de slee van de kerstman, wil kunnen vliegen. In bijna elke kinderfilm heb je natuurlijk the good guys en the bad guys. In deze film waren de rendieren de goeie en de zwarte wolven de slechteriken. En wat was er nou zo frappant? De lieve, goede rendieren spraken Vlaams (‘hebt ge da ech gedaan?’). En de gemene, moordlustige wolven spraken Nederlands!!!

Advertenties
 

2 Responses to “Slecht versus goed”

 1. jan Says:

  hmmm.. als nederlander wordt ik hier niet echt blij van, maar ergens kan ik het ook wel begrijpen. voor de vlaamse kinderen klinkt vlaams vertrouwd en het hollandse nederlands officiel wat een afstand creeert, maar toch, blijf er een hmm gevoel bij houden.
  jullie appartment ziet er trouwens prachtig uit, kan me voorstellen dat het een grote opluchting is nu het einde van die gigantische verbouwing in zicht is.
  en nog van harte met je nieuwe baan! goed hoor, hoe zit het met taal bij die baan, alles in het mestreeechs of in het AN? met een vriendelijke groet uit het mistige amsterdam (liep net langs de grachten naar huis, was prachtig)

 2. Martin Says:

  Rare mensen die Belgen hé.
  Heb je Belgacom tv? Kun je in Wallonië dan ook kijken naar “Net gemist” of is het “ooit gemist” van de VRT?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s