Lisa in Luik

Emigreren naar België

Even weg 16 september 2009

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 11:37 pm
Tags: , ,

Ik ben in Amsterdam. Het was alweer een tijdje geleden, maar er is natuurlijk niks veranderd. Toeristen met plattegronden, trams, bussen, langsscheurende taxi’s, hippe moeders met hippe kinderen in een bakfiets, trendy geklede studenten met oversized zonnebrillen, de grachten, de overdaad aan leuke winkels. Vanavond gegeten in eetcafe Het Pakhuis met goede vriendin Elsbeth. Hier kwamen we als studenten ook altijd. Daarna nog wat gedronken met goede vriend Maarten. Op een terras aan een gracht. Die goeie ouwe tijd… Overdag heb ik mezelf goed vermaakt. Mijn heerlijke boek ‘The Time Travelers Wife’ uitgelezen op een terras in de zon en een film gezien in de oudste bioscoop van Nederland. Een fijne feelgood film, getiteld ‘Marcello, Marcello’.

Ik ben in Amsterdam omdat mijn goede vriendin Alina een boek heeft geschreven. Gisteravond was het publicatiefeestje en daar wilde ik natuurlijk bij zijn. Samen met goede vriendin Ellen stapte ik een taxi, op naar comedyclub Toomler. Daar was een borrel met lekkere hapjes en een stralende Alina die het eerste exemplaar van haar boek – Domweg gelukkig in de Kalverstraat – zou overhandigen aan stand-up comedian Raoul Heertje. Alina heeft keihard gewerkt aan dit boek en verdient het dat het wordt uitgegeven, dat het een succes wordt. Ze hield een geestige speech, overhandigde het boek aan Raoul en ook hij hield een grappige speech. Daarna dronken we nog wat wijntjes en gingen met een ‘select’ gezelschap eten in Amsterdam-Zuid. Op kosten van de uitgeverij. Het was een geweldige avond. En ik ben supertrots dat ik in het dankwoord van haar boek wordt vermeld!

Morgen ga ik terug naar Luik. We wonen sinds twee weken in de loft, er is nog veel werk te doen, we hebben een tweede kat (gevonden bij ons voor de deur), Evy is inmiddels acht jaar oud, we hebben inmiddels thuis internet en het nieuwe schooljaar is begonnen. Zover de update. Tot later, vanuit Luik.

Advertenties
 

3 Responses to “Even weg”

 1. hilda Says:

  Aha, wat een gezelligheied. Even lekker van het Amsterdamse genoten. En dan gelijk jetsetten met al die BN-ers :-). Ben uiteraard reuze nieuwsgierig naar Alina’s boek dus net besteld bij bol.com…., tja, Nederlands talent moeten we natuurlijk wel supporten, haha. Nu nog tijd vinden om het te lezen, maar dat komt vast helemaal goed.
  En Tony heeft er dus een partner blij…, is ze er blij mee? Niet alles binnenhalen he, straks is je loft vol.
  Ik wacht echt heeeel geduldig op de foto’s…., voel je niet gehaast….
  xxx

 2. Anoniem Says:

  Hee wat leuk en lief!! Enmaar waar zijn nu de foto’s?! Dikke X! Ali

 3. Kijkluis Says:

  Raoul Heertje gezien en gesproken; wauw, lijkt – op tv althans- een leuke kerel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s