Lisa in Luik

Emigreren naar België

Nog drie dagen… 26 augustus 2009

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 10:31 pm

… en dan is de LANG verwachte verhuizing. Mijn leven bestaat nu uit inpakken. We zijn net twee jaar geleden naar België verhuisd, maar ik was alweer vergeten hoe ongelooflijk veel tijd dat inpakken in beslag neemt. En wat hebben we toch ongelooflijk veel rommel!!! (ja, ik gooi veel weg, maar toch). Benjamin heeft deze week vrij om in de loft te werken (samen met zijn vader, die komt heel lief de hele week helpen). Ze hebben al een paar lange, pittige dagen achter de rug. Er wil nog wel eens iets mis gaan. Een lek hier, een lek daar, een keiharde muur van veertig centimeter dik die doorboord moet worden en wat niet 1-2-3 wil lukken.

Goed, de stand van zaken: we hebben nu water en gas. Een voordeur. De houten vloer op de bovenste verdieping is half af. De badkamer bijna klaar. De wc bijna geïnstalleerd. En vandaag was de dag dat de keuken werd geplaatst. Ik ben vanmiddag gaan kijken en WAUW, zoooooo cool! Een giga-keuken, met kookeiland en een nieuwe oven en magnetron. En voor het eerst in m’n leven zal ik een AFWASMACHINE hebben! Wat een luxe!!! En we hebben laatst een nieuwe wasmachine (Miele, er is geen betere)  aangeschaft (met DANK aan mijn moeder voor de genereuze bijdrage) en die staat klaar om gebruikt te worden. Moeder de vrouw is dus in haar nopjes: een keuken en een wasmachine, meer heb je natuurlijk niet nodig.

Zaterdag moeten we dus alles van hier naar daar brengen. We krijgen veel hulp. Vrienden. Collega’s van Benjamin. Ouders van school die aanbieden om te komen sjouwen. Een moeder bood spontaan aan om de kinderen de hele dag op te vangen en voor alle helpenden ’s avonds te koken. Collega’s op mijn werk hebben ook gezegd te willen komen. En ook ‘Lisainluik-lezer’ Etiënne sms’te me dat hij kon helpen. Zo fantastisch! De Luikenaar is ontzettend behulpzaam! En ons nieuwe huis zou nog lang niet zijn wat-ie is zonder de hulp van velen. Niet alleen met hulp ín de loft, maar ook met het opvangen van Evy en Mara. DANKJEWEL IEDEREEN!

Advertenties
 

3 Responses to “Nog drie dagen…”

  1. Karen Coster Says:

    Now we are all waiting for PHOTOS!!!!!!

  2. Franca Says:

    Hè, wat fijn zo veel hulp! Dat maakt een verhuizing een stuk draaglijker, want er komt ongetwijfeld een moment dat je het spuugzat bent. Klinkt goed allemaal. Zal duimen voor jullie dat het gladjes verloopt! Sterkte, succes en plezier!

  3. Bob Says:

    Blij dat het edelijk voorspoedig gaat. Kunnen we al douchen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s