Lisa in Luik

Emigreren naar België

Kopen, kopen, kopen 15 juli 2009

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 12:00 am
Tags: , ,

Goed weekend. Wat betreft aanschaffingen voor de loft, niet voor onze portemonnee. Zaterdag hebben we alles gekocht voor onze twee badkamers. Het grootste deel bij een dure zaak hier in Luik, met de naam FACQ. (Ik denk dat ze nooit hebben gedacht uit te breiden naar Amerika, Engeland of Australië). Bij toeval had Ben ’s morgens op hun website gezien dat het de laatste dag van de solden was en wat een mazzel hadden we: in plaats van ongeveer 1500 euro hebben we zo’n 700 euro uitgegeven voor mooi spul van goede kwaliteit. Zoiets doet een klussende mens goed 🙂 Daarna nog een houten vloer uitgekozen voor op de eerste verdieping (mooi licht hout). En drie hippe lampen gekocht voor boven het kookeiland in de keuken:

 

lampjelampjelampje

De kleuren voor onze trapleuning en hek zijn inmiddels gekozen. Nog bedankt voor de feedback. We gaan voor een fraaie kleur groen (in het stalenboekje heeft het de naam vert opal nacré). Beste mensen, het wordt móói!

Advertenties
 

10 Responses to “Kopen, kopen, kopen”

 1. hilda Says:

  De loft wordt een hip plaatje denk ik zo….., misschien leuk voor reportage in (woon)tijdschrift 🙂
  Fijn he, als je weer een keuze hebt gemaakt, kan je weer wat van de lijst wegstrepen. Mooie lampen, benieuwd naar eindresultaat van trapleuning.
  xx

 2. Peter S. Says:

  Hallo Lisa,

  Ik en mijn vriendin zijn afgelopen weekend zo’n 4 dagen in Luik geweest. We hebben veel rond gewandelt en zijn in de wijk Garde-Dieu, in halverwege de straat ‘Rue Joseph Marcoty’ op enkele garageboxen aan de straatzijde gestuit op een aantal katten. Onder deze katten was een klein zwart poesje die dringend verzorging nodig had. Het linker oogje is ontstoken, snuitje beschadigd, iig in slechte conditie. Wij zijn naar de dichtsbijzijnde supermakt gegaan en hebben water, etensbakjes en voer gekocht.
  Zondag zijn we naar huis gegaan maar het zat me niet lekker.
  Ik hevb vanaf Amsterdam geprobeert het telefoonnummer van de dierenambulance te achterhalen door een willekeurige dierenarts te bellen in Luik. Hij zei dat het’Animal services heet, telnr. 0032 497805777.
  Ik krijg een antwoordtapparaat aan de lijn en heb alles ingesproken maar ben niet zeker of dit wel juist is.

  Weet jij misschien hoe ik hulp kan bieden aan dit zieke katje?
  Ze moet dringend naar de dierenarts voor anti-biotica enzo.

  groet,

  Peter S.
  (heb zelf 7 katten)

 3. lisainluik Says:

  Hoi Peter, wat een naar verhaal. Het is nu een beetje laat om te bellen, ik zal morgen kijken wat ik kan doen!!!

  • Peter S Says:

   Hallo Lisa,

   Ik heb vandaag getelefoneerd met het dierenasiel in Luik en de hele situatie en locatie uitgelegd. Ze hebben ook een dierenambulance.
   http://www.srpa-liege.be/

   Helaas kunnen ze niets doen omdat de kat naar hun gebracht moet worden en ze niet ergens op straat gaan zoeken. Terwijl ik de exacte locatie aangegeven heb. Ondank dat ik aangegeven heb voor de kosten op te draaien wil niet helpen.

   Op hun website kan een urgentieformulier ingevuld worden en dat ga ik alsnog doen. Met een verwijzing naar de foto’s die ik gemaakt hebt van de kat/locatie zodat ze het zelf kunnen zien.

   De link naar de foto’s:   Even iets anders.
   Misschien gaan wij over enkele jaren in Luik wonen. Ik heb er in m’n jeugd veel vertoeft maar ben op ’n gegeven moment van Maastricht verhuist naar Amsterdam (Sarphatiepark buurt) en woon er al 20 jr. Belgie heeft altijd al mijn interesse gehad en vooral Wallonie.
   Om goed voorbereid te zijn beginnen we binnenkort met een cursus frans (beginners en daarna gevorderden). De taal machtig zijn lijkt me toch een pre, zeker als ik er mocht werken (of in Maastricht zou ook nog kunnen)

   groet,

   Peter

  • Peter S Says:

   23 juli kreeg ik dit mailtje van het dierenasiel:

   Message envoyé par Renard Fabrice SRPA Liège
   Ce message ne demande pas de réponse.
   —————————————————————

   Concernant votre plainte
   Le dossier a été traité, le chat soigné et replacé
   Bien à vous

   Ik begrijp eruit dat de poes verzorgt is en weer terug geplaatst is.

 4. Emily May Says:

  gaaf die lampen!

 5. Bob en Ellen Says:

  Hum, hel mooie lampen, maar ik zou ze niet boven het kookeiland hangen. Gaan vol vet zitten en dat krijg je niet meer schoon. Zoek maar liever een ander vetvrij plekje voor ze op.

  Je broer, de schoonmaakneuroot.

 6. lisainluik Says:

  Ha! Je klinkt als ik. Ik zeg steeds bij alles wat we uitkiezen: ‘Het moet wèl makkelijk schoon te maken zijn.’ En dan vindt Benjamin dat overdreven, maar ik ben hoogstwaarschijnlijk degene die ’t moet doen. En ja, die lampen, misschien heb je gelijk, maar ze zijn van metaal, dus misschien valt ’t mee.

 7. Emily May Says:

  ik denk dat broertjelief wel gelijk heeft. Oeps. Heb je het bonnetje nog? Nee hoor ze zijn schitterend. (in de hal?)

 8. lisainluik Says:

  Mmmmmmm…….. on verra……


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s