Lisa in Luik

Emigreren naar België

Tony en Boulette 21 juni 2009

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 8:49 pm
Tags: , , , , ,

Tony en BouletteVoor niks gaat de zon op. Dat geldt ook voor een gratis kat. Op de rommelmarkt vorige week liep een vrouw rond met een kitten die een eigenaar nodig had. Wij zijn dus die eigenaar geworden. Ze verzekerde ons dat de kitten uit een goed nest kwam, bij haar thuis, op en top gezond was enzovoort enzovoort. We vermoeden toch dat ze heeft gelogen, want Tony zat tot gisteren onder de vlooien en oormijt. Ik heb haar meerdere keren goed gekamd en flink wat van die smerige vlooien door de wc gespoeld. Lijkt me sterk dat een katje, net weggehaald uit mama’s nest, onder het ongedierte zit. Anyway, we zijn naar de dierenarts geweest, een of ander spulletje gehaald (21 euro) en nu is ze écht schoon. We hebben ook al speeltjes gekocht, eten natuurlijk en zo’n krabboom. Gratis kat komt de eerste week al neer op ongeveer 80 euro. Ik heb altijd katten gehad, maar was éven vergeten hoe snel ’t gaat.

Sinds een paar weken hebben we ook een vis in huis. Mijn inmiddels ex-collega Katie had voor de lerarenkamer een gezellige dikke goudvis gekocht. Een soort zwemmende ballon, heel grappig. Inmiddels heb ik dit diertje meegenomen naar huis, want een lerarenkamer is geen ideale plek voor zo’n beest. Wie geeft ‘m eten? Wat doe je ermee als er een paar vrije dagen op een rij zijn? Dus: ik ging met de vis, Boulette genaamd, naar huis.

Een kat en een vis. Geen ideale combinatie, dat weet iedereen. Maar we moesten van de week erg lachen, toen we zagen hoe Tony gefascineerd naar de vis staarde en tot twee keer toe met haar neus in het water ging en verbaasd was dat ze nat werd. Kijk nou, wat grappig! Haha! Wat schattig! De dag erna heb ik Boulette gewoon in de woonkamer laten staan toen wij de hele dag weg waren. Toen ik thuiskwam zag ik dat Boulette gewond was! Precies tussen zijn ogen (of háár ogen, je weet ’t niet hè met zo’n vis) zit een diepe snee met een bloeduitstorting. Arme ziel! Ik kan maar één dader aanwijzen en dat is… roofdier Tony. Gelukkig heeft ze niet 1 cm. opzij gemept en er een oog uitgetrokken. Of beide ogen. Beetje dom van mij om ze de hele dag samen in één kamer te laten…

Vanaf nu moet Boulette zich overdag vermaken in de slaapkamer. Met de deur dicht.

* De foto is gemaakt vóórdat Tony zich probeerde te vergrijpen aan Boulette.

Advertenties
 

4 Responses to “Tony en Boulette”

 1. hilda Says:

  Een klassieke combinatie…., benieuwd hoe lang t goed gaat… Sterkte Boulette!

 2. Franca Says:

  Je kunt ook gaas over de kom spannen, hebben wij ook gedaan. De kat ging er zelfs wel eens op zitten, maar mooi dat hij er niet bij kon!

  Enneh, snel vlooien verdrinken? zorg dat je binnnen handbereik een killer hebt: vul een laag glas of kommetje met water en spuit erna een flinke scheur afwasmiddel erin. Als je een vlo vast hebt, in het water dompelen en hij is gelijk dood.

 3. lisainluik Says:

  Ja, gaas, daar heb ik ook aan gedacht. Moet je het wel goed strak spannen.
  Bedankt voor de vlooientip! Hopelijk heb ik die voorlopig even niet nodig….. *duimen*

 4. Franca Says:

  En een beetje stevig gaas nemen, niet dat zo heel makkelijk buigt. Wij hadden dat groene met allemaal kleine vierkantjes, ging prima. Succes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s