Lisa in Luik

Emigreren naar België

Metaal & computertaal 16 mei 2009

De loft dus. Een enorm project dat nog steeds niet af is. Vorige week hebben we dan de tegels voor de badkamer van Evy en Mara uitgekozen. Die wordt heel ‘Hollands’: de douchewand en -vloer krijgen glazen mozaïeksteentjes in de kleuren donkeroranje/lichtoranje/wit en de rest van de badkamer wordt gewoon wit. Ik denk dat het heel mooi wordt! Nu moeten we snel de knoop doorhakken wat betreft de trap die de eerste verdieping met de tweede verbindt. We hebben ons al ingelezen, laten informeren, offertes laten maken… Waarschijnlijk gaat de vader van Evy’s vriendin Alice, Gérard, onze trap maken. Hij is metaalbewerker en heeft vaker trappen gemaakt. We willen graag een metalen trapleuning en Gérard kan daarin elk mogelijk motief uitsnijden. Dat is reuze leuk, maar nu moeten we weer bedenken wát voor motief we dan willen : ) Iets abstracts? Iets met planten/bloemen? Keuzes, keuzes, keuzes… Vandaag zijn we naar een museum geweest: Maison de la Métallurgie et de l’Industrie de Liège. Dit zou nou niet direct boven aan mijn verlanglijstje staan van leuke-dingen-die-je-kunt-doen-op-een-zaterdag, maar eerdergenoemde vader heeft in dit museum een trapleuning gebouwd en die wilden we graag zien. Nou, we hebben ‘m gezien hoor. En ja, het was een metalen trapleuning (wat kan ik er verder over zeggen?). Uiteindelijk was het museum best de moeite waard (m.a.w. minder saai dan ik had gedacht). Op hun site promoten ze zichzelf als volgt: “Een onvergetelijk bezoek voor iedereen aan de Tempel van de Technische en Industriële Cultuur”. Grappig dat ze een site in het Nederlands hebben. In het museum zelf ontbreekt er nogal wat Nederlandse informatie. Behalve veel info over de metaalindustrie, was er ook een gedeelte over de ontwikkeling van de pc. Interessant om te zien hoe in korte tijd de pc’s zo enorm van formaat zijn veranderd; nam een computer in het begin een complete kamer in beslag, nu hebben we een flitsende flatscreen op onze bureaus staan.

mara goes metal

Mara en de eerste computer (ja, deze complete installatie is één computer!)

evygoesmetal

En Evy wilde ook wel even op de foto.

Bengoesmetal

Een van de eerste Macs. In die tijd natuurlijk superhip! Maarja, over honderd jaar lachen de mensen zich een breuk om wat wij nu in huis hebben.

Advertenties
 

2 Responses to “Metaal & computertaal”

 1. hilda Says:

  En nu computeren we via een telefoontje….., onbegrijpelijk.

  Ik was dit weekend trouwens nog langs Luik gereden, op weg naar Vielsalm (Bihain)…, heb twee dagen te paard door de mooie Ardennen gereden, wat een rust en ruimte.

  De Hollandsebadkamer klinkt mooi hoor. Wel lastig he al die keuzes die je moet maken. Die tegels trek je er ook niet na een jaar weer uit voor een ander kleurtje 😉 Succes met de rest! x

 2. lisainluik Says:

  Ja, da’s waar ook. Nu zitten mensen te pielen op een mobieltje om hun mail enzo te checken. Zo ver ben ik nog niet.
  Wat lekker, een paar daagjes Ardennen. Volgende keer even een Luik-stop maken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s