Lisa in Luik

Emigreren naar België

SP, weg ermee! 15 mei 2009

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 4:11 pm
Tags: , , ,

Ik hoop dat bij de komende verkiezingen de Socialistische Partij flink zal verliezen. Zijn jullie het niet met me eens dat Wallonië (en ja, dus ook Luik) beter af zijn zónder? Dan ook die minister van Sociale Zaken, Didier Donfut van de SP, die er allerlei interessante goedverdienende bijbaantjes op na hield en nu zijn ontslag heeft genomen. Hij was het socialistische principe een béétje uit het oog verloren (understatement van het jaar). Het is tijd voor een frisse, nieuwe wind. Weg met de SP!!!

 

6 Responses to “SP, weg ermee!”

  1. Kijkluis Says:

    Belgen (en ook Nederlanders die al een tijdje in België wonen?) zullen daar niet al te vlug op reageren. Na eeuwenlange overheersing door andere landen (Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Nederland, Duitsland,…) kijken ze liever de kat uit de boom en geven niet graag openlijk hun opinie. De vijand van vandaag, kan je vriend van morgen zijn en omgekeerd 🙂
    Nederlanders uiten meestal veel directer hun mening.
    Het ook ook maar de vraag of anderen het beter zullen doen.
    Ik heb nog nooit voor de partij van Elio gestemd en ben het ook niet van plan, maar de socialistische partij bestaat in heel Europa; ze mag dus gerust blijven bestaan, maar zou inderdaad best innerlijk vernieuwen.

  2. lisainluik Says:

    Je hebt gelijk, er reageert verder niemand 😉 Misschien maak ik me hier niet zo populair mee 🙂
    Maar innerlijk vernieuwen, dat vind ik óók een goed idee…

  3. N Says:

    Inderdaad, ik ken weinig mensen die openlijk zeggen op welke partij ze wel / niet stemmen en waarom. Ik heb de indruk dat het de laatste jaren al lichtjes verbeterd is, maar zo open als de Nederlanders…neen, dat zijn we nog lang niet 😉

  4. Kijkluis Says:

    Het was gisteren ook een onderwerp op radio1:
    http://www.radio1.be/programmas/peeters-pichal/op-welke-partij-stem-jij-out-je-op-070344033
    je kunt het er ook nog herbeluisteren.

    Een politicoloog zei: ik heb 5 jaar in Nederland gewerkt en daar zegt iedereen open en bloot voor welke partij hij stemt + bijhorende openbare discussie. Men stemt er ook op dinsdag = werkdag en staat dus dichter bij je collega’s.

    Hij zei: komt in België ook door de opkomst van het socialisme. Je baas was altijd een katholiek of een liberaal en je kon maar beter niet zeggen dat je socialist stemde wanneer je je baan wilde behouden… en zo dat is bij de Belgen als het ware een 2de natuur geworden.

  5. lisainluik Says:

    Laten we dan maar meteen beginnen met die openheid. Wat stemmen jullie? 😉


Plaats een reactie