Lisa in Luik

Emigreren naar België

De stand van zaken 31 maart 2009

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 11:07 pm
Tags: , , , ,

Hoe is het met de loft? Die vraag wordt mij en Benjamin vaak gesteld. Nou: er zit eindelijk schot in. HOPELIJK kunnen we er deze zomer in. Vandaag en gisteren zijn eindelijk de ramen erin gezet (ramen geleverd krijgen is niet eenvoudig, kan ik je verzekeren. Het heeft máánden geduurd). We hadden ‘tijdelijke’ ramen, nu hebben we de ‘echte’ ramen. Omdat die ‘echte’ ramen niet in één keer geplaatst konden worden (gisteren de vensters, vandaag het glas), zou er vannacht makkelijk kunnen zijn ingebroken (hoewel, inbreken is niet het woord, men zou gewoon door de ontbrekende ramen naar binnen kunnen klimmen). Er staat nogal veel duur gereedschap en ook gloednieuwe verwarmingsinstallaties, dus daarom is Benjamin – de held – er vannacht gaan slapen. In de tocht, op een matje in een slaapzak. Als hij iets verdachts zou horen, zou hij direct de politie bellen. Ook had hij, als zelfbescherming, zijn machete meegenomen (echt!).

machete

Die heeft-ie gelukkig niet nodig gehad.

Vandaag heeft er overigens wél bloed gevloeid in de loft. Benjamin liet tijdens zijn lunchpauze de loft zien aan twee van zijn collega’s. Eén van hen liep zo hard met zijn hoofd tegen een metalen balk aan, dat ze direct naar het ziekenhuis zijn gereden alwaar de arme collega zes hechtingen kreeg… Dit is trouwens het twééde ongeluk dat er heeft plaatsgevonden. Maanden geleden kwamen mijn ouders kijken. Mijn vader stapte fout toen hij de trap afliep, probeerde zich vast te grijpen aan de geïmproviseerde leuning, maakte een rare slinger en scheurde een pees in zijn arm (zo bleek later).

Na al dit akelige nieuws dan wat foto’s van de loft zoals ie er vorige week uitzag. Ten eerste de buitenkant, die helemaal is ingepakt in staal. Dit staal gaat roesten en dan wordt het hele pand van buiten rood/bruin. We hebben inmiddels een garagedeur die je kunt openen met een afstandsbediening. Niet meer parkeren in de straten van Luik!!! De laatste foto is het terras.

loftnu

loftnu3

loftnu2

Advertenties
 

6 Responses to “De stand van zaken”

 1. Bob Says:

  Begint op een paleisje te lijken. Tegen de tijd dat jullie erin mogen is al het “leed” vergeten en wordt het genieten blazen. Supercool!

 2. Etienne Says:

  Mooie LOFT STORY tussen jullie

 3. hilda Says:

  Ziet er strak uit! Erg mooi. En dat dakterras…, met dat zonnetje erbij…., nog even en dan zit je daar lekker aan een wijntje/biertje/whatever. Heerlijk! Jullie hebben t verdiend. Succes met de laatste loodjes
  x

 4. Joepie!!!!!!!!! Nu begint er schot in te komen! Gefeliciteerd met de vorderingen!

 5. lisainluik Says:

  Aaaaaaah, the Loft Story, da’s mooi.
  Dankjulliewel!!!

 6. Kijkluis Says:

  Loft Story: dat was de naam toen men voor de eerste keer Big Brother op de Franse tv uitzond.

  Men vond Big Brother maar niets in Frankrijk en men bedacht de naam Loft Story; maar eigenlijk was het dezelfde rommel als van John de Mol.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s