Lisa in Luik

Emigreren naar België

God enzo 12 februari 2009

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 1:05 am
Tags: , , ,

Een tijdje terug liep ik de snackbar in, waar twee meisjes op hun beurt stonden te wachten. Eén van hen glimlachte vriendelijk naar mij en ik glimlachte vriendelijk terug. Toen zag ik dat beide meisjes een button op hun jas hadden gespeld met de tekst ‘Jesus loves you’. Ieks! Ik krijg meteen een schrikreactie als ik zoiets zie. Die glimlach die het meisje mij had gegeven, interpreteerde ik meteen anders: jij wil natuurlijk een zieltje winnen! Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Ik heb heel weinig niks met god (sorry pa) en ik heb zeker geen zin in een gesprek met twee van die blije types.

Mijn vader gaat elke zondag naar de kerk, maar verder heb ik nog nooit iemand van mijn leeftijd ontmoet die overtuigd christelijk is. (Of diegene houdt het goed verborgen). In mijn vriendenkring speelt dat niet. We hebben het wel eens over onderwerpen als ‘leven na de dood’ , maar er is niemand bij die de bijbel ooit in kijkt of naar de kerk gaat. Overtuigde christenen zijn in mijn ogen vaak van die door trance bevangen jongeren die je op televisie ziet tijdens een EO-jongerendag. Een beetje oubollig (sorry pa).

Nu heb ik een Amerikaanse collega, een meisje/vrouw van 27, die ik graag mag. Ze is een jong, hip ding, altijd vrolijk, gezellig en met veel humor. Groot was mijn verbazing toen bleek dat ze compleet into the lord is. Zij en haar man gaan elke zondag naar een bijbelklasje. Op haar blog schrijft ze teksten als ‘Thanks for all your prayers’ en ‘My grandfather died and went home to our Lord’ en quote ze teksten uit de bijbel. De reacties die ze van al haar vrienden en familie krijgt zijn net zo. ‘So great to see you are doing well and that you are following Jesus. We are all praying for you!’ Fascinerend! Voor mij is dit een andere wereld! Als een vriend(in) van mij ineens over haar liefde voor Jezus zou beginnen of een bijbeltekst zou citeren, zou ik haar vol verbazing aankijken en misschien (sorry pa) gaan lachen.

Wat een andere manier van leven en denken heeft mijn collega. En toch ook weer niet. Anders zouden we het niet zo goed kunnen vinden. Als ze me maar niet wil bekeren en als ik maar niet mee hoef naar bijbelles.

Advertenties
 

5 Responses to “God enzo”

 1. Af en toe lijkt het me wel eens heerlijk om zo in een god te geloven en daar dan steun en troost in te vinden. Maar helaas….. hoewel katholiek opgevoed kan ik er ook met m’n pet niet bij… (sorry pa). Maar Lisa… ik zal toch voor je bidden dat het goed komt met je….

 2. Karen Coster Says:

  Lisa,

  Ma heeft me het boek “The God Delusion” (“De God Misvatting)van Richard Dawkins gegeven. Een echte aanrader. Bottom-line is: God kan niet bestaan.

 3. lisainluik Says:

  Zoveel mensen, zoveel meningen, toch?

 4. Franca Says:

  Sinds ik verhuisd ben naar de Veluwe ben ik vaak omringd door de mensen die jij beschrijft. Ik moet er nog steeds aan wennen. Het levert af en toe pittige discussies op…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s