Lisa in Luik

Emigreren naar België

Sintzooi 8 december 2008

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 10:43 pm
Tags: , , , ,

Dus, we hadden Sinterklaas gevierd (zie twee berichten hieronder). De dag erna deden we het nog eens dunnetjes over met Bens werk in pretpark Plopsa Indoor in Hasselt.
In Plopsa is het goed toeven voor ouders en kinderen, zeker als het park is afgehuurd voor één bedrijf: geen ellenlange rijen om één minuut in een attractie te gaan. De enige lange rij was die om even met Sinterklaas te kletsen en een bord snoep in ontvangst te nemen (Belgische sinterklaastraditie: bergen snoep leggen op een bord). Aan ’t einde van de avond konden we nog voor de kinderen een cadeau afhalen. Dit cadeau had ik van tevoren van een lijst uitgezocht, maar blijkbaar niet goed, want Evy was zeer teleurgesteld. Haar ‘Scope’ (supercool apparaat dat alles 200 keer vergroot) was ‘nulle’. En Mara’s Little People vliegtuig misschien toch wat te kinderachtig.
De dag erna kwam Bens zus Sarah langs. En incroyable, Sint was ook bij háár langs geweest met cadeaus voor Evy en Mara! Sint Sarah weet precies wat kleine meisjes leuk vinden en haar cadeaus zijn altijd een schot in de roos (denk aan Disney Princess lipgloss en een Charlotte au Fraise pop die lekker ruikt. Charlotte au Fraise is in Nederland beter bekend als Strawberry Shortcake, maar Franstaligen moeten altijd alle namen veranderen).
Vanavond kwam Bens moeder op bezoek. Wat denk je? Sint en Piet hadden ook háár verrast met cadeaus voor de kleinkinderen! Bens moeder is compleet into biologisch dynamisch wereldverbeterende toestanden, en ja, ze kwam binnen met een tas van Oxfam. Dat betekende verantwoordelijke kinderboeken en een muts en sjaal, hoogstwaarschijnlijk door blinde weeskinderen met één arm in Oezbekistan in elkaar geknoopt.
Het is allemaal heel leuk, maar we hádden al geen plek voor al het speelgoed. Ben en ik hebben zitten peinzen en piekeren over een nieuw opbergsysteem. Alles in een hoek van de kamer kwakken? (zo’n beetje de manier waarop we dat nu doen) Misschien nog wat handige Ikea-dozen kopen? De kamer die wij gebruiken als ‘kantoor’ omtoveren tot speelhok? (’s avonds deur dicht en je ziet er niks meer van)

Suggesties zijn altijd welkom : )

Advertenties
 

3 Responses to “Sintzooi”

 1. Karen Coster Says:

  If you run out of space – my advice is to go UP. ( It worked on M. Sladus?) So create some containers full of toys which hang from your ( high ) ceiling? Lower them with a pulley system? You could assign numbers. Have “odd ” and “even ” number days to lower the toy boxes. Only half the mess at one time. Or…..put the kids in the containers and raise and lower them.
  XXX Ma

 2. lisainluik Says:

  Emily May kwam gisteravond via Skype met dezelfde oplossing, met containers die je ophangt. Het schijnt dat zoiets bij ‘Eigen huis en tuin’ te zien was.

 3. Karen Coster Says:

  I didn’t see it on TV—but it must be a solution for many people if it was on Eigen Huis en Tuin?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s