Lisa in Luik

Emigreren naar België

Antwoord van de Burgemeester 12 september 2008

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 3:07 pm
Tags: , , , , ,

Vandaag lag er een brief in de bus. Ik heb ‘m even gescand. De boodschap is dat de boodschap is overgekomen en dat de situatie is voorgelegd aan de wethouder die hierover gaat: André Schroyen. De burgemeester heeft er nog ‘bedankt en gefeliciteerd’ met de hand bij geschreven. Dat vind ik leuk! Goed, dit is stap 1. Nu kijken of er daadwerkelijk iets gaat veranderen… Wethouder Schroyen, veel succes!

ps Bij nader inzien begrijp ik niet goed wat de burgemeester wil zeggen met ‘Merci et felicitations!’…. Ik dacht eerst zoiets van: bedankt dat je ons hierop wijst! Gefeliciteerd met het feit dat we je zo snel beantwoorden! Je bent een voorbeeldburger! ; )
Maar……. wat bedoelt burgemeester Demeyer nou eigenlijk? Anybody?

Advertenties
 

9 Responses to “Antwoord van de Burgemeester”

 1. Misschien bedoelt hij dat uw burgerzin gewaardeerd wordt?
  Hoe dan ook, dit is inderdaad een stap vooruit. Ik ben razend benieuwd naar het vervolg!

 2. lisainluik Says:

  Ja, het zal wel zoiets zijn… De gemiddelde Waal heeft als levensmotto toch een beetje de woorden: ‘On s’en fou’ —> ‘wat kan ’t schelen’. Iemand vertelde mij toevallig van de week dat Walen een beetje fatalistisch zijn. Dat ze dingen laten gebeuren en denken dat ze niks kunnen veranderen.
  Misschien zijn ze dit soort acties niet gewend?

 3. karline Says:

  He leuk die brief! Niet verwacht. Hou ons op de hoogte van het vervolg, ben benieuwd!

 4. lisainluik Says:

  Hoi Karline!
  Geen idee of er een vervolg komt. Het is toch wel zo’n standaardbrief. Al heeft de burgemeester de brief zelf ondertekend en er nog wat bij geschreven. Al begrijp ik dus niet precies wat hij bedoelt. Misschien schrijft hij dit standaard onder alle brieven…?
  Hoe is ’t trouwens met jou in Luik? We zouden nog altijd eens afspreken!

 5. Hé goed joh. Nu komt het vast heel snel goed met jouw wijk en hoef je straks niet meer over de hondedrollen en vissekoppen te jumpen en komt je prachtige loft helemaal tot zijn recht. (o.k. misschien nog een beetje geduld, maar de eerste stap is gezet. Aan jou ligt het niet).

 6. Kijkluis Says:

  Al een succes dat er een antwoord volgt. Hij schrijft dat wellicht op elke brief. Zo kan hij weinig verkeerds doen en toch de indruk geven dat hij de brief/mail gelezen heeft.
  Of ben ik te pessimistisch?
  Maar in elk geval volhouden.

 7. Johan Says:

  Hey…

  Ik ben benieuwd wat voor reacties je gaat krijgen van het stadsbestuur, eerlijk gezegd. Er zijn trouwens heel wat méér zaken die verkeerd gaan in Luik : ga maar eens wandelen in de stad op zaterdagnamiddag, en doe dan dezelfde wandeling op zaterdagavond ; je zal wel zien wat ik bedoel. En laat zeker nooit iets achter in je auto, de mijne is op korte tijd 2 maal leeggehaald. En de politie doet niets, ik moest zelfs met twee kapotgeslagen autoramen tot aan het politiekantoor rijden, omdat geen enkele agent zin had om zich te verplaatsen.
  En ooit al eens geparkeerd in de ondergrondse parking St Lambert ? Eens je auto achtergelaten vind je meestal 2 à 3 drugsverslaafden in de trappenhal, die zich zonder gène de armen volspuiten terwijl je rustig voorbijloopt. En zo verder en zo voort. Ik ben als Vlaming getrouwd met een lieve dame uit de regio Luik, maar we wonen op haar aandringen in Tongeren wegens de onveiligheid in het “Bassin de Liège”. Jammer, maar ik vrees dat je gelijk hebt met je stelling “on s’en fou” : die houding is één van de belangrijkste redenen voor de slechte economische toestand van Wallonië. Dat reflecteert zich in een werkloosheidsgraad van om en bij de 25% in regio Luik én Charleroi. En dus criminaliteit…. Zin om hierover eens een boompje op te zetten ? Graag…

  Greetz,

  Johan

 8. Carl Says:

  Proficiat met je blog! Kwam hier toevallig terecht en ben enthousiast blijven verder lezen …

  Over de reactie van de burgemeester …. Ik begrijp zijn taalfouten niet … “filicitation” ?? Raar …

  Succes nog. Ik kom zeker terug.

  Carl

 9. lisainluik Says:

  Hoi Carl, leuk dat je hier terecht bent gekomen en tot ziens!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s