Lisa in Luik

Emigreren naar België

Happy hippie 1 juni 2008

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 6:44 pm

Ik ben inmiddels begonnen te dromen over keukens. Avondenlang ben ik door woontijdschriften aan het bladeren, brochures aan het aanvragen en op internet aan het surfen. Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan Ikea (kinderen in ’t paradijs gedumpt) en aan een keukenboer (wat is dat toch een raar, lomp woord, waarom ‘boer’?). We zijn weer íetsje wijzer.
Gelukkig gebeuren er ook nog andere dingen. Zo was daar het allereerste optreden van Mara op school. Haar eerste keer op een podium! En dit zeg ik niet omdat ik haar moeder ben, maar ze was de STER van de avond : ) Ze voelde zich als een vis in het water! Terwijl andere kinderen huilend werden afgevoerd of op het podium stil gingen staan om naar papa en mama in de zaal te zwaaien, bleef Mara perfect rolvast. Hier een foto van Mara verkleed als hippie, terwijl ze bloemblaadjes het publiek ingooit (op de muziek van ‘All you need is love’):

Ik heb nóg meer respect voor alle juffen daar, want een ‘spectacle’ voorbereiden en uitvoeren met zo’n 40 of 50 peuters: ik doe het ze niet na.

Advertenties
 

One Response to “Happy hippie”

  1. Kijkluis Says:

    Wie weet: een ster in wording. Proficiat.
    En binnenkort een tweetalig meisje. Wie tweetalig is, is overal toch al een beetje een ster.
    Blijkt ook dat tweetalige kinderen vaak heel goede schoolresultaten halen. Hun hersenen zouden namelijk toch iets sneller reageren dan bij eentalige kinderen.
    En als je al heel vroeg leert dat de ene persoon “une chaise” zegt en de andere “een stoel”: heeft voor gevolg dat je al heel vroeg leert dat jouw waarheid niet de enige is en dat is ook alleen maar positief.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s