Lisa in Luik

Emigreren naar België

Poep bah vies 9 april 2008

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 9:50 pm
Tags: , , , , , , , , ,

Mijn strijd is nog láng niet gestreden. Tot mijn laatste snik zal ik doen wat ik moet doen. Hondenpoep op de stoep bestrijden! Ik ben nu aan het mailen geslagen met een ‘echevin’ (ik heb net even opgezocht wat dat nou eigenlijk betekent en het betekent ‘wethouder’). Deze wethouder Schroyen heeft mij een keurig standaard berichtje gestuurd over de regelgeving in de stad en dat mensen zich aan de regels dienen te houden, blablablabla. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar mensen hóuden zich niet aan de regels. Vandaag heb ik de beste man een paar foto’s gestuurd van de straat waar Evy en Mara naar school gaan. Het leek wel of er een hond om de meter een flinke keutel had laten vallen; het was een soort poepslinger over de stoep. Bah! Bah! Bah! En ik blijf natuurlijk vlaggetjes prikken:
 

Advertenties
 

10 Responses to “Poep bah vies”

 1. Hilda Says:

  de drollen gaan internationaal zie ik, haha. Maar ik vind het een nobel doel, ga door! Twijfel of ik ook bij mij voor de deur actie moet starten, heerlijk zo’n dampende bolus vlak voor je tuinhekkie…….
  x

 2. lisainluik Says:

  Goeiemorgen Hillie! Een nobel doel, maar misschien een compleet zinloos doel ; ) Er zijn te veel asociale types vrees ik….
  Maar toch: ik geef niet op, haha! Doe met me mee, maken we er een internationale hondenpoepactie van.

 3. Michaël Says:

  échevin = schepen

  J’espère que tu l’as bien emmerdé… (sans jeu de mot)

 4. lisainluik Says:

  Schepen? Ik ken alleen het woord schepen als in ‘boten’….
  Ik zal de echevin blíjven lastig vallen totdat er iets verandert ; )

 5. MA Says:

  Keep at it !!!!! Kathy Voyles started where you are starting—and now you can get those free “poep zak ” things at Stadsdeel. Someone at city hall is getting the message? Health risk! And economic—people do not want to shop on streets full of poop?
  Think of the tourists! But do keep your supply of flags ready!
  XXX Ma

 6. lisainluik Says:

  Ha die ma! Ja, ik heb het in de mail naar de wethouder gehad over de gezondheidsrisico’s én over het feit dat Luik al een image heeft van ‘vieze stad’. En dat dat erg jammer is! Wie weet zijn ze daar wel gevoelig voor…?

 7. Kijkluis Says:

  In Belgisch Frans: échevin
  in Nederland = wethouder

  In Vlaanderen zal men raar opkijken wanneer je het over een wethouder hebt.

  In Vlaanderen is dat een “schepen” 🙂

  Succes met de actie, ik erger mij ook aan hondenpoep op het trottoir (in Vlaanderen vaak voetpad genoemd)

 8. zeker is niet lekker poep bha vies stinkt groof

 9. imemelink Says:

  ja ik vind Luik de smerigste stad die ooit gezien heb.vreemd genoeg zijn de mensen hier kleinburgelijk en kijken op anderen neer, ik kom van
  Maastricht schoonste en mooiste stad die ik ken, de mensen warm van hart .De mentaliteit deugd hier niet.Ik woon hier met mijn man en twee kinderen en ben genoodzaakt hier dagelijks kak kots te ruimen want men doet aan wild urineren en kakken, dat is niet alles men smijt alles op straat. De straat is besmeurd met urine bier kots etensresten en huisvuilzakken. Men zeikt zelfs tegen mijn deur aan.Ik heb verder geen hoop dat de Luikenaren ooit zullen veranderen.Het begrip recycle begrijpen ze hier verreweg van niet,In Maastricht hebben we al jaren lang verschilende containers om onze flessen drank kartons plastic flacons papier karton andere soorten plastic en natuurlijk de biobak,je zou denken dat een goed voorbeeld van de buren makkelijk over te nemen is maar dat is jammer genoeg valse hoop.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s