Lisa in Luik

Emigreren naar België

Crèche in Belgisch bejaardentehuis 15 januari 2008

Filed under: Overige & Onzin & Zo — misssmokygaatstoppen @ 10:45 pm
Tags: , ,


BRUSSEL – Het is een primeur voor België: een bejaardentehuis biedt ook onderdak aan een kinderdagverblijf, gescheiden door een glazen wand.

ANPDe aanwezigheid van de kinderen maakt kalmeringsmiddelen voor de bejaarden vaak overbodig. “De warmte en emoties die wij onze bewoners in één week kunnen geven, dat lukt in een gewoon rusthuis in geen heel jaar”, aldus directrice Conny Roekens van het rusthuis zaterdag in Het Laatste Nieuws. 

De bejaarden zijn niet weg te slaan bij het raam dat hen van de kinderen scheidt. “Ik heb vaak genoeg dementerenden op hun kamer om hun kinderen of familie horen schreeuwen. De baby’s en peuters in de crèche simpelweg zien, stelt hen gerust. ‘Ah, ze zijn thuis’, denken ze dan”, aldus Roekens.

Het is de bedoeling dat bejaarden en peuters gescheiden blijven door de glazen wand om te voorkomen dat de twee groepen elkaar besmetten met ziektes. Wel zullen de kinderen bij speciale gelegenheden zoals carnaval verkleed door de gangen van het bejaardentehuis lopen.

(c) ANP

********************************************

Dat is toch mooi nieuws!

Advertenties
 

2 Responses to “Crèche in Belgisch bejaardentehuis”

  1. Christa Says:

    Dag Lisa,

    Leuk, deze log. Ik woon (als Nederlandse) inmiddels al zo’n 6 jaar in Luik (met mijn man, ook Nederlander). Als je zin hebt: kom eens langs op de koffie…hoewel door het harde Luikse water ons apparaat het wat minder doet. Groetjes,

    Christa

  2. lisainluik Says:

    Hee Christa, wat leuk, een soortgenoot! Hoe ben jij zo verzand in dit idyllische oord? ; ) Onze waterkoker is ook niet meer wat-ie geweest is. Ik zal je ‘ns mailen, groetjes Lisa


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s