Lisa in Luik

Emigreren naar België

Kicken zo’n amputatie! 8 januari 2008

Filed under: Overige & Onzin & Zo — misssmokygaatstoppen @ 10:00 pm
Tags: ,

Soms lees je iets en dan denk je ‘huh?!’. Dat had ik met het volgende stukje Belgische nieuws (gelezen op http://www.standaard.be):

Man kickt op amputatie

ANTWERPEN – De Antwerpse strafrechter heeft gisteren de 37-jarige Alex M. uit Bredene veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor ernstige bedreigingen aan het adres van zijn gewezen echtgenote en een ex-vriendin.

Alex M. verblijft momenteel in Amerika en lijdt aan ‘apotemnofilie.’ Hij is gefascineerd door het ontbreken of amputeren van lichaamsdelen. Om zich beter te voelen, liet hij bij zichzelf al een arm, een been en een teelbal amputeren. Apotemnofilie komt voor bij een op de dertigduizend mensen en is een seksuele afwijking.
‘Mijn cliënt is niet vervolgd voor zelfverminking, maar wel voor bedreigingen. Maar het klopt dat hij zijn eigen lichaamsdelen beschouwt als een last waar hij van af wil’, verduidelijkt advocaat Bob Van Put.
Twee vrouwen die na elkaar een relatie hadden met M. stapten naar het gerecht toen hij hen bedreigde omdat ze niet ingingen op zijn wens om een lichaamsdeel te amputeren.
Isabel was jaren zijn echtgenote en moeder van hun zoontje, maar kreeg schrik van de beklaagde door zijn fascinatie voor verminkte mensen.
Op 6 november 2005 belde Alex M. haar met de boodschap dat hij hun zoontje bij haar zou komen halen. In paniek vluchtte Isabel weg met haar wagen. Onderweg belde Alex M. met zijn gsm naar zijn ex en bedreigde hij haar.
Tijdens een ruzie later probeerde Alex M. zijn vriendin Wendy aan te rijden. De twee ex-partners kregen dinsdag van de Antwerpse strafrechter een voorlopige schadevergoeding. (jcv)

Dit is toch té bizar? En het lijkt mij een heel lastige fetisj. Hij mist al één been, één arm en één bal. Straks is-ie op! (hoe doe je dat trouwens, je eigen been amputeren?) Hij zou het wat rustiger aan moeten doen. Beginnen met een teen. Dan nog een teen. Vervolgens de voet. Dan tot aan de knie. Zo heb je járenlang plezier van je amputatiefetisj.
Ook heb je mensen die ‘actotomofiel’ zijn. Die voelen zich aangetrokken tot personen die een amputatie hebben ondergaan. Zeg, heeft Jambers hier al iets mee gedaan?

 

5 Responses to “Kicken zo’n amputatie!”

 1. sander Says:

  (hoe doe je dat trouwens, je eigen been amputeren?)

  hij heeft het LATEN amputeren, en ik denk niet dat een teen genoeg is

 2. lisainluik Says:

  Hallo Sander,
  Blijkbaar is 1 teen niet genoeg nee…… Maar als je in dit tempo doorgaat, ben je snel uit-gefetisjt!

 3. Ik, Ali Says:

  Ha Lisadepisa! Het toeval wil dat ik hier afgelopen woensdag de column op nederlands.nl over heb geschreven. Vond ’t ook al krankzinnig! (Ik zet’m hier gewoon even onder)

  TiPZZ voor je VingErZZ: GeWonE KetTingZZaag

  Na de ontdekking van het bestaan van hippopotomonstrosesquippedaliofobie, de angst voor lange woorden, ryphofobie, angst om te poepen en efobie, de angst om goed nieuws horen, dacht ik alle ins en outs over de wonderlijke krochten van de menselijke geest wel te kennen. Maar nee.

  Apotemnofilisten bestaan ook. Die voelen zich niet compleet als ze al hun ledematen hebben. Heel sommige mensen willen van hun been of onderarm af omdat ze het seksie vinden, zo’n stomp. Omdat niet alle chirurgen bereid zijn om een gezond been af te zagen, nemen sommige wannabe-gehandicapten zelf de scalpel, bijl of kettingzaag ter hand, ter completering van zichzelf.

  Ene Baz vertelt in de documentaire ‘Whole’ over dit onderwerp hoe hij een vriescabine in elkaar knutselde waar hij zijn been een nacht lang in kon leggen. Na twee uur begon hij zo te trillen dat zijn vrouw hem naar de eerste hulp bracht. De arts wilde het bevroren been redden, maar toen Baz zei dat hij thuis gewoon weer in de vriescabine zou stappen, amputeerde hij ‘m toch.

  En dan hebben we Kees. Zolang zijn been niet op natuurlijke wijze verdwijnt door kanker, botrot of een mortierinslag, doet hij net alsóf zijn been is geamputeerd. Elke dag bindt hij zijn voet met verband aan zijn bips vast. Hij trekt een zwarte, wijde broek aan zodat je het onderbeen niet ziet. Net echt.

  Hè, woonde Kees maar in Sierra Leone. Had hij gewoon op een clubje rebellen met machetes kunnen aflopen, beide armen vooruitgestoken: ‘Hier! Meer, meer! Nog een arm! Nu m’n been!’Maar ja, dat doen die Leonezen dan natuurlijk heel pesterig niet. En in gebieden waar het oorlog is, zijn vast geen mensen met amputatiedrang. Die hebben wel wat beters te doen.

  Wat zou er gebeuren als je apodinges uit de taboesfeer haalt? Met een stichting met Henny –Hee-Waar-Zijn-M’n-Rimpels- Huisman als ambassadeur, gelikte reclamecampagnes in glossy’s om in navolging van de junklook de amputeelook tot catwalktrend te verheffen en websites waarop jonge meisjes pro-ampu-tips uitwisselen:

  TiPPZ voor je VINGERZZZ: ‘Voor je vINGgerzz kun je ut BEstE een geWonE BLEK EN DEKKER kettingzaag GebrUIKe. KIJk GeWOoN in uT SGuurTje van je VADer.’
  Of: ‘HELP! Heb mijn kLeINE tENen DEraF gekrege met de heggeSGAAr, EGT SuPERMOOi!!!!! maar nu vraaGGt mIJn mOEder de heLE tIJD wAArom ik zo RAar Lloop. KuTZOoi MAN, WAT MoeTT iK ZeGGu?????!!!!’

  Zou zo’n idee besmettelijk kunnen worden? Dat het een rage wordt, net als –godbetere – anusbleken en schaamlippen in maat XXS?
  Vast. Mensen zijn rare wezens met een geest die tot alles in staat is.
  Als je maar vaak genoeg op het juiste knopje drukt, kun je zelfs mij overtuigen dat het oké is om iemand te onthoofden.

  Normaal bestaat niet. En alles went.
  Eng idee. Heel eng idee.

 4. htje Says:

  waarom zo’n dwaze reacties? Als iemand nu die drang heeft om lichaamsdelen kwijt te geraken.. je zal er maar mee in je hoofd zitten en niemand die je begrijpt, zelfs dokters niet.. en ja, ik weet waarover ik spreek..en eens ‘stopt’ het wel hoor, die amputatie drang. Je hebt een bepaald ideaalbeeld voor ogen hoe je eruit wil zien en daar streef je dan naar.. Hij mist ondertussen beide benen en is dolgelukkig – ik begrijp hem helemaal..

  • Anoniem Says:

   die man is ziek, als mensen die man begrijpen zijn die ook ziek. zielig en eng is dit zeg. iewwww….. zou mooi zijn als hij hij snel ‘uitgefetisht’ is. Je mist niks aan zo’n griezel in de wereld, bah.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s