Lisa in Luik

Emigreren naar België

Op avontuur 27 oktober 2007

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 5:02 pm
Tags: , ,

Gisterochtend was ik escortdame van 35 kinders tussen de 2,5 en 4. Gelukkig met nog vijf andere volwassenen, anders was ik gillend gek geworden. Mara’s klas en de parallelklas gingen naar het poppentheater. Met de bus! Inclusief overstappen! 35 dreumesen/peuters! Het ging verbazingwekkend goed, die juffen hebben hier natuurlijk ervaring in en hebben de kleintjes goed onder controle.

Het stuk dat we zagen was ‘De drie biggetjes en de grote boze wolf’. Lachen hoor, die kinderen die volledig opgaan in het verhaal, bang zijn van de wolf, gillen ‘achter je! achter je!’ In het verhaal verscheen ook Tchantchès. Wie zeg je? Tchantchès! Die wordt in Luik en ik geloof heel Wallonië te pas en te onpas ingeschakeld. Het is een soort Jan-Klaassen (jeweetwel, van Katrijn) en de Walen zijn héél trots op dit manneke. Kermis? We zetten ‘m op de poster! Carnaval? Half Luik is verkleed als Tchantchès. Drie biggen en een boze wolf? Tchantchès is ook van de partij! Klik hier en je ziet ‘m samen met z’n vriendinnetje Nanesse. En toevallig genoeg zie ik nu dat die site ook de site is van het theater waar we waren…

Advertenties
 

2 Responses to “Op avontuur”

  1. Ma Says:

    I wish I had been there for Mara’s school field trip!!! Something for Oma : folklore!! Let me know when the next “procession “is or when the museum opens – finally? I love this stuff!

  2. Ma Says:

    Hey — I just looked at the website you recommended. It seems to be 100% in French—so I am not much wiser. And the puppet shows are also in French? My passive French is improving thanks to Evy and Mara–but I may not do very well with a whole puppet show.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s