Lisa in Luik

Emigreren naar België

Kiespijn 22 oktober 2007

Filed under: Lisa's leven in Luik! — misssmokygaatstoppen @ 2:55 pm
Tags: , , ,

Ik heb net mijn tandartsontmaagding achter de rug. Zesendertig jaar lang is er nog nooit iets gebeurd met een tand of kies, maar dit weekend ging links achterin mijn verstandskies moeilijk doen. Pijn! Vanochtend was ‘t echt niet leuk meer en ik gaf Benjamin de opdracht een tandarts voor me te vinden en wel zo snel mogelijk. Om drie uur kon ik terecht, en meteen is m’n kies verwijderd (ik wist niet eens hoe je ‘verstandskies’ zei in ‘t Frans, maar ‘t woord blijkt ‘dent de sagesse’ te zijn). Tien jaar lang heeft mijn tandarts in Amsterdam geroepen dat die kies eruit moest, maar ik durfde niet. Vandaag had ik geen keus. ‘t Viel mee, behalve dat enge geluid van dat kleine cirkelzaagje en dat getrek en gewrik aan die kies waardoor ik dacht dat m’n kaak ‘t zou begeven. Da’s niet gebeurd.

Nu heb ik een ijspakketje tegen m’n kaak gedrukt, ik zie er precies zo uit als iemand uit een stripje. Met een sjaaltje om m’n hoofd om het ijs op z’n plek te houden. Kreeg een receptje mee voor Ibuprofen. Vriendin Ellen heeft mij net dit weekend verteld dat mensen bij bosjes dood neervallen na het slikken van deze pijnstiller (en bedankt Ellen). Dus mocht ik er straks niet meer zijn: ‘t ga jullie goed! Ik heb aan Benjamin ooit mijn wensen voor mijn crematie doorgegeven, maarja, hij is een man en onthoudt dat soort dingen niet. Ik wil in ieder geval géén koffie en cake of kleffe witte broodjes met kaas of ham. Doe maar iets lekkers (misschien kan m’n moeder brownies bakken). En goede muziek, van Pink Floyd, dat zie ik wel zitten.

Tot morgen! Of niet.

Advertenties
 

4 Responses to “Kiespijn”

 1. Hilda Says:

  Zielig! En dat na zo’n geslaagd weekend. Hopenlijk gaat het snel beter. En dat ie er al 10 jaar geleden uit mocht…, t was dus geen verrassing, haha. Ga ik nu ff dat Ibuprofen-verhaal moet ik dan ook s napluizen, Daaf slikt momenteel behoorlijk wat…., tegen oorpijn en een pijnlijke kaak ;-(
  xx

 2. Diana Says:

  Volgens mij moet je pakken ibuprofen naar binnen werken wil je omvallen. Anders zou het toch niet meer vrij verkrijgbaar zijn?? Of ben ik te naïef? Nu ja, een voordeel: ibuprofen werkt wel! Sterkte!
  X Diana

 3. Ma Says:

  Sorry. I will only make brownies for weddings and birthdays.
  Hope you’re feeling better!
  Greetings to all on Mara’s birthday!

 4. ellen Says:

  Ja het schijnt dat overmatig ibuprofengebruik heel slecht is voor je maag en dat het je bloed verdunt. Als je het veel gebruikt kun je bij de huisarts vragen om maagbeschermers. Want inderdaad het werkt goed!

  Ellen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s