Lisa in Luik

Emigreren naar België

Hap ‘ns in een Luikse bal 1 september 2007

Filed under: Overige & Onzin & Zo — misssmokygaatstoppen @ 9:37 pm

Mmmm…. Een Luikse specialiteit is ‘Boulettes au sirop de Liège’. Gehaktballen op z’n Luiks, dus. Staan op elke menukaart, tussen de Croque Monsieurs en de Omelettes. Hier het recept!

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:
1 kg gemengd gehakt
1 ei
2 ajuinen in dunne ringen gesneden
3 laurierblaadjes
200 gr witte rozijnen
3 kruidnagels
100 ml azijn
300 ml water
6 soeplepels Luikse siroop
klontje bakboter
peper en zout
1 soeplepel oxo (Maggi) of een bouillonblokje
3 klontjes suiker
wat sausbinder

Bereiding:
Bij het gehakt het volledige ei, peper, zout, een beetje nootmuskaat en paneermeel doen, daar balletjes van draaien en mooi bruin aan alle kanten aanbakken in een pan.
Daar de azijn, het water, de suikerklontjes, de laurier, de kruidnagels, de oxo of het bouillonblokje, de rozijnen, de Luikse siroop en de ajuinen op doen. Laat alles op een zacht vuur ongeveer 30 minuten pruttelen, als de balletjes gaar zijn de saus binden met wat sausbindmiddel.
Lekker met puree of frietjes en salade.

Advertenties
 

3 Responses to “Hap ‘ns in een Luikse bal”

  1. kris Says:

    en het bier?

  2. Benjamin Says:

    Boulet liégeois, hééééérlijk!

  3. […] Hap eens in een Luikse bal | Lisa in Luik Luikse saus? (tags: food eten recept) […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s